ZDRAVI: črevesje, kašelj, lajša katar želodca, ledvice, mehur, nahod, pljuča, ušesa, usta, zaprtje, želodec, živce. KULINARIKA: Baziliko dodajamo kot okusno in zdravilno začimbo zlasti mastnim…
ZDRAVI: črevesje, kašelj, lajša katar želodca, ledvice, mehur, nahod, pljuča, ušesa, usta, zaprtje, želodec, živce. KULINARIKA: Baziliko dodajamo kot okusno in zdravilno začimbo zlasti mastnim…
Fin okus po česnu, brez vonja. Običajno ima bogat pridelek. KULINARIKA: za vse vrste solat, kjer sodi česen. Kdor obožuje česen bo užival saj ne…
ZDRAVI: korenina pospešuje izločanje seča, sluzi, menstruacijo, zbuja tek, blaži krče. Korenina je uspešna je pri beljakovinah v seču, vnetju ledvičnih čaš, pri revmi, srčnih…
ZDRAVI: Melisa zdravi histerijo, glavobol, jetra, krče, migreno, nespečnost, prebavo, srce, trebuh, ušesa, zobe, želodec in živce.
ZDRAVI: črevesje, glavobol, krče, migreno, nespečnost, prebavo, srce, trebuh, uho, zobe, želodec in živce.
Olivna zel je rastlina z svetleče zelenim drobnim listjem in intenzivnim vonjem po olivah. V kulinariki jo uporabljamo tam, kjer imamo radi plodove.
Privlačna, belo zelena panaširana varianta priljubljenega italijanskega zelišča. Uporaba ista kot pri navadnem origanu.
ZDRAVI: razkužuje prebavila, pospešuje prebavo, zdravi žolč, krče, vetrove, kašelj, živce in rane. KULINARIKA: za paradižnikove jedi, okus perutnine, mesnih jedi, solat, specialitet italijanske kuhinje…
ZDRAVI: pospešuje tek, pomaga ob želodčnih težavah. Čaj pomaga pri menstrualnih motnjah, delovanju ledvic in mehurja. Zdravi slabo prebavo in napenjanje. Učinkuje na degeneracijo sklepov,…
ZDRAVI: črevesje, debelost, drisko, gliste, jetra, krči, kri, protin, revmo, vranico, jetra, zaprtje, zlatenico, želodec, žolč. KULINARIKA: Kot kuhinjska zečimba pri jedeh iz rib.V nekaterih…
Roden petršilj z gladkimi listi intenzivnega okusa. Čaj iz semena ali sok koremnin odganja vetrove, blaži krče v črevesju in prprečuje vrenje v drobovju.Ugodno vpliva…
KULINARIKA: starodavna mediteranska rastlina se prilega vsem vrstam mesa na žaru. Vejico rožmarina namočimo v olje, v katerem se bo peklo meso, kar da še…
ZDRAVI: božjast, glavobol, izpah, kap, migreno, omedlevico, prebavo, vetrove, vrtoglavico, zlatenico, zmečkanine, želodec, ženske bolezni, živce. KULINARIKA: Obogatimo lahko le močne jedi, ker je njen…
ZDRAVI: krepi želodec, spodbuja prebavo, pomaga pri želodčnih krčih in napenjanju. Pospešuje prebavo, potenje in zdravi katarje. KULINARIKA: Prilega se k mastni hrani, pečenkam, klobasam,…
ZDRAVI: astmo, črevesje, dihalne organe, glavobol, gliste, grlo, išias, kašelj, katar, krče, mehur, ohromelost, oslovski kašelj, pljuča, pljučnico, revmatizem, srce, trebuh, vnetja, vročino, zadah, želodec.…